De inbouw wordt professioneel verzorgd door onze eigen monteurs in één van onze 26 inbouwlocaties of bij u op locatie. Het Fleetassist systeem wordt dermate ingebouwd dat u er als bestuurder niks van zult zien.

Al onze hardware heeft een ingebouwde GPS- ontvanger. Onze hardware is, met het oog op te toekomst, al voorbereid op het nieuwste GLONASS netwerk. GPS is de afkorting voor Global Positioning System, een systeem dat over de hele wereld te gebruiken is.

Vervolgens communiceert uw voertuig 24/7 uitsluitend via onze eigen servers, waarbij de data is versleuteld onder de hoogst mogelijke encryptie. Uw persoonlijke data wordt vervolgens op overzichtelijke wijze aan u gepresenteerd via uw persoonlijke Fleetassist platform. Onze servers voldoen aan de hoogst gestelde ISO normen. Doordat het voertuig continu signalen verzendt via het GPS signaal, worden deze direct opgeslagen. Hierdoor is ieder gereden moment realtime inzichtelijk (volgsysteem) en vervolgens is de volledige rithistorie uit te draaien (ritregistratie).

Doordat de hardware is uitgerust met een g-krachtsensor is het rijgedrag van verschillende chauffeurs eenvoudig te vergelijken. Denk aan uitzonderlijk hard remmen / accelereren, snelheid, bochtgedrag, etc. Bij 80% van de voertuigen kunnen wij zelfs een CANBUS koppeling maken tussen de hardware van Fleetassist en de boordcomputer van de auto, waardoor de exacte informatie van de boordcomputer via uw persoonlijke Fleetassist platform is uit te lezen.