remote tacho download

Het is een veel gehoord probleem bij bedrijven dat de tachograaf data handmatig moet worden gedownload en vervolgen gearchiveerd moet worden. Anno 2019 is het absoluut niet meer nodig om handmatige tachograaf data te downloaden. Zowel het massageheugen als de bestuurderskaarten kunnen volautomatisch worden gedownload waardoor he bedrijf er geen omkijken meer naar heeft.

Fleetassist biedt een totaaloplossing voor uw fleetmanagement, zodat het downloaden van tachograaf data volledig automatisch verloopt via een vooraf ingesteld scheduler. Hierdoor is handmatige tachograaf data downloaden overbodig en scheelt dit tientallen
uren per jaar per voertuig. Welk bedrijf wil dit nu niet?

Fleetassist tachograaf oplossing

Met de flexible tachograaf tool van Fleetassist kan het hele proces van tachograaf data downloaden volledig worden geautomatiseerd. Naast het downloaden van de data kan ook via ons systeem realtime een analyse worden gedaan van de voertuigen waarmee gereden wordt. In één oogopslag kan worden gekeken of de chauffeur zich aan de rij- en rusttijden houdt. Alle actuele rijtijden worden direct doorgestuurd via ons portaal. Ook achteraf kan via eenvoudige rapportages worden nagekeken of de chauffeur zich aan alle regels heeft gehouden. Voor meer informatie klik hier.

Tachograaf regelgeving

Even een opfrisser omtrent de regelgeving voor het tachograaf onderhoud. De technische installatie-eisen van een tachograaf en de verplichting tot het  monteren en gebruik ervan is geregeld in de Europese verordening (EU) nr.165/2014 en (EG) nr.561/2006. De tekst van deze Europese verordening is direct van toepassing op alle betrokkenen binnen de Europese Unie. De maximale termijn waarbinnen tachograaf data gedownload moet worden is wettelijk vastgelegd en hier moet ieder bedrijf met tachograaf voertuigen zich aan houden.

Downloaden massageheugen tachograaf

De digitale tachograaf moet uiterlijk 1 maal per 90 dagen worden gedownload (was 1 maal per 3 maanden).  Dat betekent dat eenmaal in de 90 dagen de gegevens moeten worden gedownload. Via de Fleetassist tachograaf modulen kan dit volautomatisch plaatsvinden. Indien gewenst mag deze data ook vaker worden uitgelezen, zodat de data meer up-to-date is.

Downloaden bestuurderskaart tachograaf

In tegenstelling tot het massageheugen moet de bestuurderskaart vaker worden uitgelezen. Deze moet 1x per 28 dagen uitgelezen worden. Het is belangrijk om deze data optijd te downloaden, want anders wordt de bestuurderskaart overschreven. Om te  voorkomen dat belangrijke gegevens verloren raken adviseren wij de chauffeurskaart in een kortere interval uit te lezen. De termijn hiervoor is afhankelijk van het  gebruik van het voertuig.

Dataopslag tachograaf data

Volgens het arbeidstijdenbesluit moet alle tachograaf data minimaal een jaar worden opgeslagen. Let op; dit is slecht een standaard regel, sommige bedrijven moeten deze data langer opslaan. Wij adviseren ook de tachograaf data voor langere periode op te slaan. De bestanden zijn van minimale grote en daarom is het verstandig om bijv. de data 2 jaar te bewaren. Ons Fleetassist tachograaf systeem slaat alle data automatisch op en bewaart deze minimaal 2 jaar. Natuurlijk kan de data ook vaker worden uitgelezen. Let er op dat de bestuurderskaart regelmatig moet worden gedownload, omdat anders data wordt overgeschreven.

Benieuwd wat Fleetassist voor uw wagenpark kan betekenen?

Wij gaan graag met bedrijven in gesprek om te kijken welke oplossing het beste past bij het wagenpark. Ons systeem is modulair opgebouwd waardoor klein kan worden opgestart en Fleetassist meegroeit in het proces. Uiteraard kan ook direct met onze volledig oplossing worden gewerkt waardoor direct geld bespaart kan worden op het wagenpark. Geen enkel bedrijf kan niet besparen met onze system, het is altijd rendabel! Informeer vrijblijvend naar onze oplossingen.

Remote tachograaf download

 • Uitlezen tachograaf op afstand

 • Onderhoud- en Fleetmanagement modulen

 • Rijstijl analyse (ECO-drive)

 • Ritregistratie
 • Live volgen
 • 7 jaar data opslag
 • Uitgebreide rapportage functie
 • Maandelijks opzegbaar

vanaf 13,25 EUR p/m

  Naam / Bedrijfsnaam

  Email

  Onderwerp

  Productinteresse

  Aantal voertuigen

  Telefoonnummer

  Bericht