Leverancier van telematic software Ruptela heeft een nieuwe methode ontwikkeld voor het volgen van voertuigen in de LCV (Light Commercial Vehicle) categorie.

Voortaan kan het systeem direct specifieke CANbus data via de OBD II poort uitlezen op een gemakkelijke en vooral veilige manier.

De kracht van dit nieuwe systeem is dat het op een gemakkelijke wijze te plaatsen is. De GPS tracker wordt verbonden met de OBD II poort dankzij een speciaal ontworpen harnas. Na de plaatsing detecteert de GPS tracker automatisch aan welk voertuig het gekoppeld is en voltooit de installatie verder zelf.

Dit maakt het voor de serviceverleners gemakkelijker en goedkoper om de tracker te installeren, waardoor de klant sneller en gemakkelijker geholpen kan worden. Door de versimpelde installatietechniek hoeft de monteur ook geen kabelbomen meer uit elkaar te halen of andere aanpassingen aan het voertuig te verrichten.

Veilig en zonder risico

Mede dankzij de nieuwe installatiemethode heeft het systeem geen invloed op de voertuiggarantie. Dankzij de communicatie middels de OBD II poort voldoet dit aan de zogenaamde automotive ISO standaard, wat de kans op foute uitlezing minimaliseert.

De communicatie is éénzijdig. Het is alleen mogelijk om de data uit te lezen. Er is geen configuratie van het voertuig benodigd. Ruptela produceert alle gebruikte onderdelen zelf, waardoor de klant altijd verzekerd is van de kwaliteit die men van Ruptela gewend is.

Beschikbaar voor bijna alle automerken

Momenteel werkt Ruptela met de 19 grootste automerken in Europa. 95% van alle personenauto’s en vans die deze merken na 2008 geproduceerd hebben worden ondersteund. Als doel is gesteld om aan het einde van 2019 nog eens 8 automerken toe te voegen.

Momenteel worden de volgende automerken ondersteund:

Volvo, Mitsubishi, Lexus, Mazda, Kia, Hyundai, Mercedes-Benz, Toyota, Ford, Nissan, Land-Rover, Honda, Jaguar, Fiat, Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Renault.

Later dit jaar zullen de volgende merken worden toegevoegd:

Dacia, Alfa-Romeo, Jeep, Citroën, Peugeot, Opel, BMW, Mini.