Ieder nieuw jaar brengt uitdagingen met zich mee. Toch had niemand kunnen voorzien hoe 2020 zich zou ontwikkelen. De gestelde reisrestricties treffen de transportsector zwaar. Wij helpen organisaties de enorme opgave om de reguliere werkzaamheden met zo min mogelijk hinder uit te voeren een stuk gemakkelijker te maken.

Fleetmanagement van Fleetassist kan helpen uw onderneming ook in deze tijd beter vooruit te helpen

De basis van ons fleetmanagement systeem is een duidelijke en sluitende rittenregistratie voor alle aangesloten voertuigen, maar dat is slechts het begin. Fleetassist is zeer veelzijdig toepasbaar en biedt bedrijven ondersteuning in het automatiseren van processen, verhogen van efficiëntie en het besparen op (transport)kosten. Daarom kan een fleetmanagementsysteem juist in deze tijd hét antwoord zijn om uw logistieke stromen te optimaliseren. Zo kunt u de kosten drukken terwijl er rekening gehouden wordt met de COVID-19 veiligheidsmaatregelen.

Taken & Route optimalisatie module

Iedere onderneming is anders en heeft daarbij zijn eigen unieke eigenschappen. toch zijn sommige factoren gelijk bij vrijwel ieder bedrijf. Zo is tijds- en kosten efficiëntie belangrijk voor iedere onderneming. Met de Taken & Routeoptimalisatie module van Fleetassist worden automatisch aan de hand van orders de beste routes voor u berekend. Door gebruik te maken van deze module kan uw organisatie gemakkelijk schakelen bij last-minute wijzigingen en wordt alles overzichtelijk gecommuniceerd en gerapporteerd. De rapportages bieden transport en logistieke managers de mogelijkheid om snel de meest effectieve routes te selecteren en deze te koppelen aan de meest geschikte chauffeur.

Fleetassist biedt u ook de mogelijkheid om een unieke link met uw klant te delen zodat de klant continue op de hoogte blijft van de route en status van uw zending. Zo kunnen er ook zeer precieze verwachte levertijden gecommuniceerd worden en deze aangepast worden bij enkele vorm van oponthoud. Zo weet u op afstand precies waar u aan toe bent zonder fysiek in de buurt te zijn van het voertuig en kunt u uw klant op tijd laten weten wanneer deze uw chauffeur kan verwachten. Als een tijdige levering en een snelle route essentieel is kan deze informatie een grote rol spelen zoals bijvoorbeeld bij de levering van medische goederen.

 

Monitoren van laadruimte temperatuur

Vervoert u temperatuurgevoelige goederen? Met de temperatuur sensoren van Fleetassist kunt u op afstand precies bijhouden wat de actuele temperatuur van uw vracht is. De sensoren zullen in de laadruimte van uw truck of trailer geplaatst worden en worden vervolgens aangesloten op uw voertuigvolgsysteem. Het is mogelijk ondergrenzen in te stellen en automatische notificaties te versturen naar de verantwoordelijke medewerker. Dit kan de chauffeur, de logistiek manager of uzelf zijn. Zo kunt u indien nodig tijdig maatregelen treffen.

Uitgebreide tachograaf functie

Naast het registreren van gemaakte ritten voor een sluitende rittenregistratie is ons platform perfect inzetbaar voor uw remote tacho download en de analyse van deze data. De rit- en rusttijden van uw chauffeurs kunt u gemakkelijk en overzichtelijk op afstand uitlezen. Via het platform is het mogelijk om rit planningen aan te passen aan de werktijden van uw chauffeurs. Zo weet u zeker dat uw chauffeurs zich aan de Europese (EC NO561/2006) rit- en rusttijd reguleringen houden. Door op afstand toezicht te houden kunt u enerzijds uw medewerkers een veiligere werkomgeving bieden en anderzijds grip houden op de rusttijd overtredingen.

Brandstofbesparing door Eco-Drive

Kosten drukken is voor iedere onderneming belangrijk, maar met name in onzekere tijden is het van essentieel belang om kosten te bespraken waar mogelijk. Brandstofkosten zijn verantwoordelijk voor een groot deel van de totale wagenparkkosten. Fleetassist kan u helpen te besparen op die brandstofkosten. Naast het automatisch laten plannen van de meest efficiënte routes kunt u ook actueel brandstofverbruik van uw wagenpark monitoren. Met inzicht in het actuele brandstofverbruik krijgt u een beter beeld van de rijstijl van uw chauffeurs en kunt u sturen op een duurzame rijstijl. De uitgebreide rijgedrag analyses via de Eco-drive module bieden u inzicht in welke chauffeurs de rijstijl aan dienen te scherpen. Zaken als hard accelereren, hard remmen of de tijd van stationair draaien zijn allemaal eenvoudig uit te lezen. Dankzij een actuele weergave van de kilometerstand per voertuig kunt u ook gemakkelijker het technisch onderhoud van uw wagenpark beter plannen. Zo kunt u deze kosten spreiden en eventuele problemen of gevaarlijke situaties voorkomen.

Fleetassist is een zeer flexibel platform en kan u op veel manieren ondersteunen om ook in deze bijzonder tijden uw onderneming verder te helpen. Ons platform kan perfect worden afgestemd op uw precieze wensen en behoeften. Wij staan voor u klaar om met u te bespreken hoe dit het beste afgestemd kan worden. Neem contact op met onze specialisten om te bespreken hoe Fleetassist ook uw onderneming door de COVID-19 pandemie kan helpen!