De meest bedrijven zien een voertuigvolgsysteem als manier om het voertuig te volgen, maar een voertuigvolgsysteem kan tegenwoordig veel meer dan dat alleen. Brandstof besparen is vaak niet prioriteit nummer 1, maar vandaag de dag wordt dit steeds belangrijker. Met alsmaar stijgende brandstof prijzen kan het bekijken en analyseren van het brandstof verbruik een zeer belangrijke besparing zijn.

Fleetassist met CANBUS koppeling kan gemakkelijk inzage geven in het brandstof verbruik per rit. Hiermee wordt inzichtelijk of wel de juiste tarieven worden gehanteerd en of een rit niet veel meer geld kost dan verwacht. Naast het tonen van verbruik komt er ook direct inzicht in het actuele brandstofniveau van het voertuig. Hoe groter het voertuig is, hoe meer geld er te besparen is!

Wat kost stationair draaien voor uw wagenpark?

Stationair draaien is een veel voorkomend probleem bij ieder wagenpark van formaat. Chauffeurs laten soms onnodig het voertuig draaien met name om de temperatuur in het voertuig aangenaam te houden of puur uit gemak. Helaas heeft de chauffeur niet altijd in de gaten wat stationair draaien kost. Alle redenen om het voertuig stationair te laten draaien zijn eigenlijk onterecht. Vroeger dacht men dat het beter was om de auto warm te laten lopen, maar integendeel. Dit zorgt voor slijtage aan het blok. Het is ook niet meer nodig, moderne motoren zijn tegenwoordig snel opgewarmd.

Wist u dat stationair draaien gemiddeld bijna 4 liter per uur kost? Met de brandstof prijzen vandaag de dag kost dit 3,42 x €2,42 = €8,28 per uur! Reken dit eens door voor een heel wagenpark. Ieder wagenpark met 2 of meer auto’s verdiend het fleetmanagement systeem automatisch terug.

Hieronder een overzicht van de gemiddelde brandstofkosten op 22-03-2022.

Maar wat kost dit nu voor een heel wagenpark? Wij hebben een voorbeeld calculatie gemaakt voor stationair draaien voor 4 verschillende formaten wagenpark. Bij een wagenpark van 40 voertuigen levert beperking van het stationair gebruik meer dan €100.000+ op. Dit is pure winst!

TABEL

Fleetassist geeft niet alleen inzage in brandstofverspilling

De meeste ondernemers en wagenparkbeheerders weten dat het voorkomt, maar hoe stuur je hierop? Middels ons portaal worden bestuurders actief gealarmeerd op onnodig stationair draaien. Ons portaal heeft een zeer handige en effectieve module waarmee triggers voor het wagenpark kunnen worden ingesteld. Dit kan in ons portaal , per e-mail en zelfs per sms!

Daarnaast zijn diverse rapportages mogelijk en werken wij momenteel aan een pro-actieve methode om bestuurders te triggeren om stationaire verspilling  te voorkomen.

Wij helpen u graag verder!

Een van onze specialisten kan vrijblijvend meekijken wat er mogelijk is. Ook als er niets te besparen is vertellen wij het. Het is leuk om te zeggen dat er ergens bespaart kan worden, maar wat als het onderdeel is van het bedrijfsproces? Denk bijvoorbeeld aan het moeten laten draaien van een pomp, aggregaat etc. Als op stationair draaien niet is te besparen kunnen wij u gegarandeerd helpen ergens anders te optimaliseren.

Wij geven graag vrijblijvend een demo.