In de transportwereld staan zoals in elke markt de marges behoorlijk onder druk. Om deze reden gaan steeds meer bedrijven zich focussen op specialisaties in hun markt. Een van de meest bekende specialisaties in de transportsector is het vervoeren van goederen onder de TAPA vereisten.

Wat is TAPA precies?

TAPA staat voor Transported Asset Protection Association.  TAPA is wereldwijd actief en is in het leven geroepen om “high valued goods” op een veilige en effectieve manier te transporteren. TAPA is een non-profit organisatie welke leveranciers en transporteurs helpt om zo min mogelijk verliezen te maken op het gebied van diefstal van ladingen.

Binnen TAPA zijn 3 verschillende gradaties waarvoor bedrijven zich kunnen laten certificeren.  TAPA certificering kan verkregen worden op gebouwen (FSR), voertuigen (TSR) en parkeerplaatsen (PSR).

Fleetassist is al jarenlang actief in het aanbieden van TAPA TSR 1, 2 en 3 totaaloplossingen. TSR staat voor Trucking Security Requirements. Met onze totaaloplossing kunnen wij voertuigen opbouwen conform de TAPA TSR 1, 2 en 3 norm. Afhankelijk van wat een bedrijf wil kijken wij samen naar de vereisten voor ieder type voertuig. De TSR norm wordt toegepast op trucks, bedrijfswagens en trailers. De eisen zijn streng en worden ook geauditeerd op regelmatige basis door erkende auditeurs.

TAPA vereisten voertuig met Fleetassist

Om te voldoen aan de eisen van TAPA TSR 1, 2 en 3 maken wij gebruik van het fleetmanagement systeem van Fleetassist en de totaaloplossing van Fleetaccess. Een voertuig geschikt maken voor TAPA is niet alleen een voertuigvolgsysteem, maar veel meer dan dat. Fleetassist is een onderdeel van Fleetaccess, welke marktleider is in SCM voertuigbeveiliging. Door deze twee expertises samen te brengen ontstaat een zeer krachtige totaaloplossing voor bedrijven welke voertuigen TAPA geschikt willen maken.

Onze specialisten kijken samen met de klant naar het bestaande wagenpark en doen daarop een scan om te kijken wat noodzakelijk is om de voertuigen TAPA geschikt te maken. Op basis van deze scan zal een uitgebreide offerte worden opgesteld en zo nodig demo materiaal worden gedemonstreerd.

Unique Selling Points Fleetassist voor TAPA

Omdat wij al jaren actief zijn in deze markt bieden wij een aantal belangrijke USP’s

  • Één aanspreekpunt voor alle TAPA voertuig vereisten;
  • One-stop-shop voor TAPA voertuigvereisten en 24/7 meldkamer;
  • Fleetmanagement systeem geschikt voor TAPA, maar ook voor alle andere fleetmanagement functionaliteiten zoals remote tacho download, eventlogging, live tracking etc. ;
  • Installatie door eigen KIWA gecertificeerde monteurs;
  • Unique samenwerking met The Cargo Security Company voor een naadloze integratie tussen 24/7 meldkamer en totaaloplossing;
  • Meer dan 20 jaar ervaring in voertuigbeveiliging;

Wij helpen u graag verder!

Wilt u meer informatie ontvangen of ziet u door de bomen het bos niet meer met uw TAPA certificering? Neem dan contact met ons op en wij helpen u verder.

Referentie

Voor onderstaand bedrijf hebben wij alle voertuigen voorzien van alle nodige apparatuur om te voldoende aan de TAPA TSR1 eisen. Deze videoreferentie geeft een goed beeld wat er mogelijk is om uw voertuigen optimaal te beschermen!