Hebben uw medewerkers een leaseauto van de zaak en willen ze deze ook privé gebruiken? Dat kan! Maar er kunnen wel extra kosten aan gebonden zijn. Deze extra kosten noemen we bijtelling. Uw werknemer moet bijtelling betalen als hij of zij meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt met de auto van de zaak. De belastingdienst ziet de auto dan namelijk als extra loon, en over loon moet belasting betaald worden.

Ritregistratie bijhouden

Als uw werknemers hun zakelijke auto privé gebruiken en ze willen er geen bijtelling over betalen, dat moet u bij de belastingdienst kunnen aantonen dat er minder dan 500 kilometer privé is gereden met de auto. Hiervoor moet u een sluitende ritregistratie kunnen laten zien aan de belastingdienst. De belastingdienst controleert streng op medewerkers die hun zakelijke auto privé gebruiken, dus het is belangrijk dat u uw administratie op orde heeft.

Ritregistratie van Fleetassist

De beste manier om de gereden kilometers bij te houden als werknemers hun zakelijke auto privé gebruiken is een automatisch ritregistratiesysteem. U hoeft dat niet zelf elke gereden rit bij te houden. Het ritregistratiesysteem van Fleetassist registreert automatisch de startlocatie, eindlocatie, begintijd, eindtijd, kilometerstand etcetera. Doordat het systeem al deze verplichte gegevens automatisch registreert, bespaart u ontzettend veel tijd. U voorkomt met het systeem ook dat u essentiële gegevens mist die verplicht zijn gesteld door de belastingdienst.

Waarom ritregistratie van Fleetassist gebruiken?

  • Vanwege de tijd- en brandstofbesparing die u met Fleetassist ritregistratie behaalt, heeft u de kosten van het systeem razendsnel terugverdiend.
  • U heeft altijd direct inzage in uw rittenadministratie waardoor u volledige controle heeft over uw wagenpark.
  • Het platform is 24 uur per dag bereikbaar, waar op de wereld u zich ook bevindt.
  • Het rittenregistratiesysteem is volledig veilig en voldoet aan de strengste certificeringen en laatste privacy-eisen.
  • U kunt uw contract maandelijks opzeggen

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de ritregistratie van Fleetassist? Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen u graag meer over de ritregistratie en over onze andere oplossingen voor het beheer van uw wagenpark. U kunt ook direct een online demo of een offerte aanvragen.