Rijgedrag analyse

Tegenwoordig wordt het steeds belangrijker om milieubewust om te gaan met het wagenpark. Ze noemen dit in vakjargon; Greendriving. Fleetassist biedt een rijgedrag analyse module in twee verschillende varianten.

Met Greendriving bespaart u 10 tot 20% op brandstof!

Volgens onderzoek bespaart u 10 tot maar liefst 20 procent brandstof met ECO driving. Vandaag de dag moet ieder bedrijf zich bezig houden met de toekomst. Het maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) wordt vandaag de dag steeds belangrijker. Met ECO driving maakt u als bedrijf een groot verschil, niet alleen voor uw wagenpark, maar ook voor het milieu! Met Greendriving kunt u als ondernemer kosten besparen en het milieu.

Bij Fleetassist hebben wij 2 pakketten waarmee u brandstof kunt besparen. Ons Greendriving pakket leveren wij al vanaf ons basic abonnement. Met ons Greendriving+ gaan wij een stapje verder. Hierbij is vergaande rijstijlanalyse mogelijk.

Greendriving met basic abonnement

Hierbij wordt geen CANBUS informatie uit het voertuig uitgelezen. In deze module kijken wij naar zaken zoals; hard remmen, hard accelereren, stationair tijd, gevaarlijk rijgedrag, etc. Informatie zoals toerental, brandstofverbruik , etc. blijven in deze module buiten beschouwing.

Met de basic greendriving modulen wordt snel inzicht gegeven over het rijgedrag op chauffeur/voertuig niveau of over het hele wagenpark. Uiteindelijk is overbodig onderhoud en verloren tijd een dure en tijdrovende bezigheid voor elke ondernemer.

Greendriving+ met basic plus abonnement

Bij de Greendriving+ module wordt naast de “basics” wat verder ingezoomd op het rijgedrag met meerdere variabelen zoals toerental, brandstofverbruik, etc. Hiermee wordt nog duidelijker een beeld geschetst van iemand zijn rijgedrag. Dit is belangrijke management informatie voor veel bedrijven. Voor bedrijven met rollend materieel zit de eerste winst altijd in het effectief en efficiënt inzetten van het wagenpark. Auto’s kosten altijd veel geld en daarom is het goed om dit nauwlettend in de gaten te houden. Tevens kunnen veel ondernemingen niet meer zonder maatschappelijk ondernemen steeds belangrijker en niet geheel onterecht.

Voordelen Rijgedrag analyse

Onderzoek heeft aangetoond dat rijgedrag analyse zorgt voor minimaal 10% besparing op het wagenpark. Het inzicht krijgen in rijgedrag zorgt ervoor dat bestuurders sneller hun rijgedrag aanpassen. Hierdoor dalen de brandstofkosten en verlagen wij met zijn alle het totale CO2 uitstoot. De 10% besparing kunt u snel besparen via een Greendriving Track en Trace systeem. Tevens kan het interessant zijn om de medewerkers een rijvaardigheidstraining te laten volgen. Dit zorgt voor een nog hogere besparing.

Rijgedrag analyse geeft o.a. de volgende informatie;

– Onnodig maximaal toerental;
– Onnodig brandstof verbruik;
– Stationair tijden;
– Chauffeur rijgedrag vergelijk;
– Gevaarlijke situatie punten;
– Onnodig hard accelereren;
– Totale kilometerstanden per periode van het hele wagenpark;

Meer informatie over Rijbedrag analyse? Onze verkoopmedewerkers vertellen u graag meer. Bij ons bestaat de mogelijkheid om direct een online demo met een medewerker aan te vragen. Dit kan tijdens openingstijden.

BASIC +

 • Live volgen
 • 7 jaar data opslag
 • Uitgebreide rapportage functie
 • Maandelijks opzegbaar
 • Rijstijl analyse (ECO-drive)

 • Onderhoud- en Fleetmanagement modulen

vanaf 9 EUR p/m

Overige abonnementen

Voor iedere gebruiker het juiste product!

BASIC (ritregistratie)

 • Ritregistratie
 • Live volgen
 • 7 jaar data opslag
 • Uitgebreide rapportage functie
 • Maandelijks opzegbaar

vanaf 9 EUR p/m

Overige oplossingen

Fleetassist heeft voor iedere klant de juist passende oplossing. Of het nu gaat om ritregistratie, fleetmanagement, rijstijl analyse, alles is mogelijk met Fleetassist. Uw partner in fleetmanagement. Kies hieronder voor onze verschillende oplossingen.

Ritregistratie

Voordelig, simpel en gemakkelijk ritregistratie bijhouden via de Fleetassist ritregistratie software. Altijd een sluitende ritregistratie.

Fleetmanagement

Stabiel en betrouwbaar voor 1 tot duizenden gebruikers. Gebaseerd op technieken die bedrijven zoals Google en Amazon gebruiken! Multibrowser!

Greendriving

Krijg 24/7 en overal ter wereld inzicht in het rijgedrag van uw wagenpark. Bespaar kosten op brandstof en kostbaar onderhoud..

Hardware

State-of-art fleetmanagement hardware geschikt voor elke oplossing! Nu ál uitgerust met de opvolger van GPS, namelijk GLONASS!

Hardware

State-of-art fleetmanagement hardware geschikt voor elke oplossing! Nu ál uitgerust met de opvolger van GPS, namelijk GLONASS!

Software

Intuïtieve fleetmanagement software, geschikt voor iedereen. Bereikbaar op elk medium waaronder PC, tablet of smartphone. Zonder APP!

Vraag hier een offerte aan!

Nu met gratis proefplaatsing, niet goed geld terug in 30 dagen!

  Naam / Bedrijfsnaam

  Email

  Onderwerp

  Productinteresse

  Aantal voertuigen

  Telefoonnummer

  Bericht