Servicedesk

Welkom bij de servicedesk van Fleetassist. Hier vindt u snel antwoord op uw vragen, handleiding en allerlei andere service aangelegenheden. Wanneer onderstaand geen oplossing biedt kan via het onderstaande formulier een servicecall worden ingediend.

Veelgestelde vragen

Snel antwoord op vragen! Staat uw vraag er niet bij? Bel gerust!

Hiervoor neemt u contact met ons op. Wij helpen u vervolgens verder

Ja zeker! Wij kunnen uw ritregistratie gemakkelijk ombouwen. Neem contact met ons op en wij zoeken samen met u naar een passende oplossing.

Op dit moment kunt u zelf uit veiligheidsoverwegingen niet zelf de kilometerstand corrigeren. Stuur ons een email met uw kenteken,  kilometerstand en tijdstip waarop de kilometerstand is genoteerd. Wij zullen de kilometer correctie in de backoffice doorvoeren.

Log in met uw account op het Fleetassist platform. Klik in de linker menubalk op “rapporten”. Klik op “maak een nieuw rapport”, vul hier al uw wensen in en klik op “genereren”. Vervolgens wordt het rapport als onder andere een Excel bestand gegenereerd. Er zijn diverse export formaten mogelijk.

Fleetassist meet uw kilometerstand door middel van GPS en GPRS (in de lucht). De kilometerstand in uw auto is een geijkte stand. Hierdoor kan er na een tijd een minimaal verschil oplopen tussen de werkelijke kilometerstand en de stand zoals in Fleetassist. Om deze reden moet regelmatig de kilometerstand worden gecorrigeerd. De afwijking mag niet meer dan 3% zijn.

* Afhankelijk van het merk en type auto kan de kilometerstand ook gemeten worden aan de hand van een CAN bus koppeling. In dat geval wordt de stand gemeten door middel van boordcomputer gegevens en loopt de kilometerstand altijd gelijk met die van de werkelijke stand. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

Ja, de ritregistratie rapporten die u vanuit Fleetassist kunt genereren voldoen 100% aan de laatste eisen van de belastingdienst. Alle door de door de Belastingdienst gevraagde gegevens worden weergeven in de rapportages. Indien gewenst kunnen nog extra gegevens worden toegevoegd.

Wij adviseren de volgende browsers te gebruiken;

 • Modzilla firefox
 • Google Chrome
 • Safari

Wanneer u deze nog niet op uw computer heeft kunt u deze downloaden en installeren. Wanneer dit niet lukt helpen wij u graag  via remote desktop.
Neem hiervoor contact met ons op per mail of telefoon.

Wanneer bij Apple de Safari browser op prive staat kunt u niet inloggen op het Fleetassist platform. Wanneer u de privemodus uit zet kunt u probleemloos inloggen.

APPLE

Op de volgende manier kunt u een snelkoppeling / APP functie  creëren op uw bureaublad.

 1. Ga naar track2.fleetassist.nl
 2. Klik vervolgens onderin het schermop het middelste icoontje (vierkantje met het pijltje naar boven)
 3. U krijgt vervolgens de optie “Zet in beginscherm”
 4. Als u dit kiest komt de snelkoppeling op uw bureaublad

ANDROID

volgt

Let op bij het invoeren van uw gebruikersnaam dat u geen hoofdletters gebruikt, tenzij dit ook daadwerkelijk uw gebruikersnaam is.

Als voorbeeld;

Info@fleetasssist.nl werkt niet
info@fleetassist.nl zonder hoofdletter werkt wel

Omdat het een gebruikersnaam betreft is deze hoofdletter gevoelig.

Om een sluitende en goedgekeurde ritregistratie te kunnen maken zijn de volgende gegevens noodzakelijk;

 • Merk auto
 • Type auto
 • Kenteken
 • Periode wanneer de auto gebruikt is
 • Beginstand en eindstand van de kilometerteller
 • Begintijd en eindtijd van de rit
 • Gereden route (ook via punten)
 • Prive- woon/werk – zakelijke rit
 • Prive omrijdkilometers voor eigen belang, tijdens een voorgaande zakelijke rit

Wanneer de ritregistratie onjuist of niet sluitend is kan de inspecteur van de Belastingdienst een verzuimboete opleggen en die kan oplopen tot  € 5.278.  Wanneer het opzet of grove schuld betreft is zelfs nog een hogere boete mogelijk. Een kanttekening hierbij is dat de inspecteur wel moet beoordelen of de feiten voldoende ernstig zijn om een dergelijke boete op te leggen.

Wanneer een auto van de zaak uitsluitend voor zakelijk gebruik is kan een werknemer een “verklaring geen privegebruik auto” aanvragen. Met deze verklaring krijgt u geen bijtelling. Let op; dit betekend niet dat er geen sluitende ritregistratie bijgehouden moet worden. Integendeel. Er moet bewezen worden dat de auto voor niet meer dan 500 kilometer prive is gebruikt. Hiervoor is een sluitende ritregistratie noodzakelijk. Blijkt later dat de bijtelling ten onrechte niet heeft plaatsgevonden dan kan dit resulteren in een verzuimboete van 80% van € 5.278. Bij een onjuiste of onvolledige rittenregistratie loopt de verzuimboete op naar 100% van € 5.278.

Wanneer er grove schuld dan wel opzet in het spel is riskeert de werknemers geen verzuimboete, maar een vergrijpboete van 40% dan wel 80% van de nagevorderde belasting. In geval van een onjuiste of onvolledige ritregistratie kan de vergrijpboete oplopen tot 100%. In dit geval moet de inspecteur onderzoeken of de zaak ernstig genoeg is voor een dergelijk hoge boete. Indien een vergrijpboete opgelegd is het zaak om de inspecteur hierop te ondervragen voor een goede onderbouwing.

Iedereen die zakelijk een auto rijdt en hiermee onbeperkt privé wilt rijden zal hierover afhankelijk van het type en merk een percentage bijtelling moeten betalen. Het plan is om gestaffelde bijtelling te gaan invoeren. Zo ver is het nog niet! Hiermee betaald u naar ratio van het privégebruik een X percentage bijtelling. Dit betekent dat iemand die 5.000 kilometer privé rijdt meer bijtelling betaald dan iemand die 2.000 kilometer prive rijdt. Voor gestaffelde bijtelling is een ritregistratiesysteem verplicht.

De overheid en belanghebbende partijen zijn momenteel bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden voor gestaffelde bijtelling. Gestaffelde bijtelling is al enige tijd een hot item, maar hierover zijn tot op heden geen knopen doorgehakt. Later meer hierover.

Veel mensen vragen zich af wanneer een ritregistratie noodzakelijk is. Een ritregistratie is noodzakelijk wanneer u een auto van de zaak rijdt. Dit omdat daar ook privé mee gereden kan worden en de Belastingdienst ziet dit voordeel als loon in natura. Omdat het loon in natura is moet hierover loonheffing belasting worden betaald en dit wordt de welbekende fiscale bijtelling genoemd.

De enige manier om fiscale bijtelling te voorkomen is door aan te tonen dat er minder dan 500 kilometer privé is gereden.  Hiervoor is de ritregistratie noodzakelijk. De Belastingdienst ziet een ritregistratie al overtuigend bewijs, omdat hiermee kan worden aangetoond dat er inderdaad minder dan 500 kilometer privé is gereden. Let op; wij adviseren hierbij ook uw agenda toe te voegen, brandstofbonnen en eventuele onderhoudsfacturen. Hiermee heeft u een helder en duidelijk verhaal en voorkomt u hoge bijtelling.

De ritregistratie moet door de bestuurder van de auto worden bijgehouden, maar zal ook door het bedrijf worden gecontroleerd en toegevoegd worden in de administratie.  Fleetassist adviseert om een ritregistatie niet op papier bij te houden. Een sluitend ritregistratiesysteem hiervoor is sterk aan te bevelen. Meer informatie vind u op onze website.

Om een demo op afstand te geven maken wij gebruik van een zogenaamde remote desktop. Wij maken uitsluitend gebruik van Teamviewer, omdat deze voor beide partijen de veiligheid waarborgt. U kunt deze downloaden via de site van Teamviewer; https://www.teamviewer.com/nl/download/windows/

Download area

Onderstaand kunt u verschillende downloads vinden.

Download hier de brochure van Fleetassist

Op verzoek sturen  wij u de gebruikershandleiding toe per mail. De gebruikershandleiding is uitsluitend bestemd voor klanten met een actieve  login. Stuur een mail naar info@fleetassist.nl U ontvangt nu spoedig een link met de handleiding per mail.

Dien via onderstaand formulier een servicecall in

  Naam

  Email

  Telefoonnummer

  Kenteken:

  Omschrijf de servicecall in onderstaand tekstvak: