Tachograaf uitlezen op afstand

Bespaar veel tijd en geld met het op afstand uitlezen van de tachograaf. Fleetassist biedt een volledig automatische oplossing voor tachograaf bestanden. Het is niet meer nodig elke tachograaf handmatig uit te lezen. Hierdoor is er altijd een compleet inzicht in het wagenpark.

Hoe werkt het op afstand uitlezen van een tachograaf?

Vooraf zal Fleetassist eerst controleren of uw huidige tachograaf geschikt is voor remote download. Niet alle tachografen hebben standaard deze optie geactiveerd. Sommige oudere tachografen kunnen dit namelijk niet.

Wanneer een technische specificatie via de tachograaf wordt uitgedraaid kan snel en gemakkelijk worden bekeken of de tachograaf geschikt is. Tijdens de inbouw zal de tachograaf worden verbonden met onze RUP01CAN hardware. De RUP01CAN is automatisch voorzien van het basic plus abonnement.

Via het online portaal kunnen de tachograaf bestanden worden gedownload en is altijd de meest recente tacho file beschikbaar. Deze tacho files kunt u altijd op uw eigen computer bewaren, maar worden ook in het systeem gearchiveerd.  Ons platform download zowel de bestuurderskaart als het algemene geheugen van de tachograaf. Op deze manier kunt u altijd uw tachograaf uitlezen op afstand.

Wat zijn de kosten?

Om een indicatie van de kosten te krijgen maken wij graag een offerte. Vraag via onderstaand formulier een offerte aan. Tevens kan via onze website ook een live demo worden aangevraagd. Binnen 15 minuten van achter de eigen computer kan een live demo worden gegeven en is gelijk duidelijk of het product aansluit bij de wensen.

Voordelen tachograaf uitlezen op afstand

Foutloos uitlezen

Fleetassist remote tachograaf leest volledig foutloos uit. Beperk het risico van dataverlies en voorkom boetes.

Tijdsbesparing

Voertuigen hoeven niet terug op kantoor te komen. Het uitlezen van de tachograaf kan op afstand.

Kostenbesparing

Alles gaat volledig automatisch en behoeft geen fysieke handelingen meer.

Remote download

Overal en altijd 24/7 kan de tachograaf en bestuurderspas worden gedownload. Hierdoor is de administratie altijd actueel.

Veilig gearchiveerd

Alle tachodata wordt veilig opgeslagen en is ten alle tijden te downloaden via ons platform. Onze servers voldoen aan de strengste certificeringen en laatste privacy eisen.

Wat is een tachograaf?

Een tachograaf is bedoeld om inzicht te krijgen in alle rij- en rusttijden voor zware voertuigen. Denk hierbij aan vrachtwagens, zware bedrijfsbussen, touringscars, etc. In Nederland is een tachograaf verplicht. Enkele uitzonderingen hierbij zijn wanneer voertuigen op eigen grondgebied gebruikt worden.

Om een tachograaf te gebruiken heeft u een bestuurderskaart per chauffeur nodig en een bedrijfskaart. De bestuurders kaart wordt tenminste elke 27 dagen uitgelezen. De bedrijfskaart moet tenminste elke 3 maanden worden uitgelezen.

Via het Fleetassist platform kunt u de tachograaf op afstand uitlezen. Deze bestanden zijn alleen te downloaden wanneer het voertuig op contact staat en de bestuurders aanwezig is. Zonder bestuurderskaart en wel op contact herkent het systeem direct. Via onze tacho scheduler kan gemakkelijk per tachograaf een planning worden gemaakt wanneer welke bestanden gedownload moeten worden.

Alle gegevens worden digitaal gearchiveerd en hebben de mogelijkheid ook om lokaal gedownload te worden.

Rijden zonder kaart met een tachograaf

Wanneer men zonder geldige kaart rijdt met een voertuig met daarin een digitale tachograaf is strafbaar. Ze noemen dit ook wel “out of scope”. Wanneer een voertuig zich op de openbare weg bevind moet ten alle tijden een geldige bestuurderskaart aanwezig zijn in de tachograaf.

 

 

BASIC +

 • Ritregistratie
 • Live volgen
 • 7 jaar data opslag
 • Uitgebreide rapportage functie
 • Maandelijks opzegbaar
 • Rijstijl analyse (ECO-drive)

 • Onderhoud- en Fleetmanagement modulen

 • Uitlezen tachograaf op afstand

vanaf 13,25 EUR p/m

Vraag hier een offerte aan!

Nu met gratis proefplaatsing, niet goed geld terug in 30 dagen!

  Naam / Bedrijfsnaam

  Email

  Onderwerp

  Productinteresse

  Aantal voertuigen

  Telefoonnummer

  Bericht