In het klimaatakkoord van 2019 zijn afspraken gemaakt over het terugdringen van de CO2-uitstoot. Een grote veroorzaker van deze uitstoot is het gemotoriseerd verkeer. Om ervoor te zorgen dat we met ons woon-werkverkeer en zakelijk verkeer minder CO2 gaan uitstoten, moeten werkgevers met meer dan 100 werknemers de uitstoot van hun werknemers gaan registreren. Deze wet zou oorspronkelijk per 1 januari 2023 gaan gelden, maar het is nu duidelijk geworden dat de wet niet voor 1 januari 2024 in werking treedt.

Registratieplicht

Werkgevers moet jaarlijks via een digitaal platform van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) alle informatie over het woon-werkverkeer en het zakelijk verkeer gaan aanleveren. Het gaat hierbij om alle reizen waarvoor werknemers een financiële vergoeding krijgen of waarvoor een vervoersbewijs of voertuig aan de werknemer ter beschikking wordt gesteld.

Werkgevers hoeven niet zelf de CO2-uitstoot te berekenen. Door middel van het doorgeven van het vervoersmiddel, het aantal gereden kilometers en de brandstof van het voertuig berekent het digitaal platform automatisch wat de CO2-uitstoot van de werknemers is. Hiervoor is het natuurlijk wel belangrijk om de ritregistratie van het wagenpark goed op orde te hebben.

Ritregistratie van Fleetassist

Met de ritregistratie van Fleetassist weet u zeker dat u een 100% fiscusproof en betrouwbare ritregistratie heeft, zodat u altijd precies weet hoeveel kilometers er gereden zijn. Het volledig geautomatiseerde systeem kent oneindig veel mogelijkheden om de ritregistratie voor uw bedrijf aan te passen aan uw wensen en eisen.

Het ritregistratiesysteem van Fleetassist wordt door onze eigen experts geïnstalleerd in uw voertuigen. Dat kan op een van onze inbouwlocaties door heel Nederland of bij u op locatie. Is het systeem geïnstalleerd? Dan heeft u 24/7 zicht op uw volledige wagenpark. Dankzij ons geavanceerde GPS- en GPRS-systeem ziet u op elk moment van de dag realtime waar uw voertuigen zich exact bevinden. Alle ritgegevens, zoals startlocatie, eindlocatie, begintijd, eindtijd, kilometerstand, etc, worden automatisch geregistreerd waardoor u niet meer elke rit handmatig hoeft te registreren. Fleetassist ritregistratie neemt u een hoop werk uit handen, waardoor u uw tijd en aandacht kunt besteden aan het laten bloeien van uw bedrijf.

Verduurzamen

Met het ingaan van de registratiewet voor CO2 zitten er nog geen gevolgen aan de hoeveelheid CO2 die uitgestoten word door uw werknemers. Het doel is voorlopig enkel dat er inzicht komt in de hoeveelheid uitstoot. Zo kan de overheid zien of werkgevers uit zichzelf voldoende doen om de uitstoot te verlagen.

U kunt zelf een hoop doen om uw wagenpark te verduurzamen. Kijk bijvoorbeeld eens kritisch naar de reisbewegingen van uw medewerkers. Zijn alle kilometers die gemaakt worden echt nodig? Kan een deel van die kilometers afgelegd worden met een duurzamer vervoersmiddel zoals het openbaar vervoer of bijvoorbeeld een elektrische fiets? Het kan ook een optie zijn om bij het aanschaffen van nieuwe voertuigen te kiezen voor hybride of volledig elektrische modellen. Wilt u milieubewuster omgaan met het huidige wagenpark? Dan is Greendriving een goede oplossing. Dankzij de rijgedraganalyse bespaart u brandstof en verlaagt u de uitstoot van uw wagenpark.

Vragen over ritregistratie?

Heeft u vragen over ritregistratie of heeft u behoefte aan advies van de experts van Fleetassist? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Samen kijken we wat de beste oplossing voor uw bedrijf is.