Een bestuurder gaat veiliger rijden door feedback op de rijstijl. Dit stelt de ANWB na onderzoek onder gebruikers van hun eigen autoverzekering. Bestuurders die feedback krijgen op hun rijstijl zijn minder vaak betrokken bij ongevallen en rijden minder schade dan andere bestuurders.

 

De ANWB concludeert dit na onderzoek onder gebruikers van de ANWB Veilig Rijden Verzekering. Zij hebben dit onderzoek uitgezet onder 50.000 polissen in de periode 2016 en 2019. De belangrijkste conclusie uit het onderzoek was dat maar liefst 75% van de klanten veiliger rijden door feedback omdat zij zich bewuster werden van de eigen rijstijl.

Het onderzoek bewijst dat inzicht in de rijstijl de verkeersveiligheid bevordert. Fleetassist biedt de mogelijkheid om ook zonder een verzekering bij de ANWB inzicht te krijgen in uw ritten. Rijgedrag analyse is zowel privé als zakelijk interessant. Met de inzichten die Fleetassist opleveren leert u zelf of uw collega’s beter omgaan met uw voertuigen. Door bewuster met de auto’s om verlengt u de levensduur van componenten van de auto. Dit kan resulteren in lagere onderhoudskosten en minder schades.

Met de Greendriving module kunt u ook besparen op uw brandstofverbruik. De inzichten die dit systeem oplevert kan een brandstofbesparing tot wel 20% opleveren. Met de Greendriving+ module krijgt u zelfs een uitgebreide rijstijlanalyse waardoor het besparen nog gemakkelijker gaat.

Met een Fleetassist abonnement kunt u profiteren van alle rijstijl hulpmiddelen, ongeacht uw autoverzekeraar. Neem contact op met onze experts en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen. Direct zien hoe Fleetassist werkt? Vraag hier een demo aan!