De Europese Unie stelt strenge eisen aan de werktijden van beroepschauffeurs. Door vermoeidheid van bestuurders neemt de kans op ongelukken toe. Om het risico op ongelukken door oververmoeidheid te verminderen wordt er streng op gecontroleerd. De boetes als gevolg van overschrijding zijn dan ook fors. Fleetassist introduceert daarom uitgebreide tacho-analyses van rij- en rusttijden per chauffeur.

Actueel inzage in rij- en rusttijden met Fleetassist tacho module

Fleetassist rolt een nieuwe module uit om inzicht te krijgen in actuele rij- en rusttijden. Ons systeem controleert automatisch of uw voertuigen en chauffeurs voldoen aan de Europese richtlijnen (EU-regulation (EC) No 561/2006.).

Alle gegevens zijn nu perfect uit te lezen in een activiteiten tijdlijn. In de tijdlijn is precies te zien hoe lang er tijdens een werkdag en werkweek is gereden, gerust of stil is gestaan om te laden en te lossen. Ook is terug te zien wanneer de bestuurderskaart niet is aangemeld. Alle data is per bestuurder uitleesbaar. Ook zijn overtredingen door middel van vlag symbolen gemakkelijk te herkennen in de tijdlijn. Door simpelweg op de vlag te klikken worden de details van de overtreding zichtbaar.

rij- en rusttijden analyse

Tachograaf overtredingen analyseren

Met de rij- en rusttijden analyse krijgt de wagenparkbeheerder alle overtredingen schematisch en gesorteerd te zien zodat hierop actie ondernomen kan worden. Alle data wordt in een PDF bestand geëxporteerd waarin overzichtelijk vermeld staat waar welke overtreding is begaan. De EU maakt onderscheid tussen 16 verschillende overtredingen, waardoor een bestuurder gemakkelijk per ongeluk een overtreding begaat en zo onbewust het risico op boetes loopt.

Door deze data te verzamelen kan de wagenparkbeheerder onderzoeken wat de toedracht van de overtreding is en daarmee voorkomen dat dit vaker gebeurt. De data kan gebruikt worden voor trainingsdoeleinden of voor het verbeteren van de planning zodat het risico op ongelukken en hoge boetes kan worden teruggedrongen.

Fleetassist bood al verschillende mogelijkheden om inzicht te krijgen in rittengegevens en tachograaf data.

Wilt u ook werken met actuele rij- en rusttijden preventie? Klik dan hier en vul ons contactformulier in. Onze experts nemen vervolgens contact met u op om de mogelijkheden te bespreken!